nov 142011
 

 

 

Het tweede oogstfeest

Het afgelopen seizoen hebben 8 schoolgroepen hard gewerkt in hun eigen tuintje. Elke week hebben zij onder leiding van meester Gert gezaaid, geschoffeld, geharkt en gewiedt en uiteindelijk geoogst. De afsluiting van het seizoen is gevierd met het oogstfeest op donderdag 15 september op een zonovergoten middag.

Het tweede oogstfeest was een groot succes. Ruim honderd mensen genieten in de zon van de verhalen van de kinderen over het afgelopen seizoen, van de verse Appeltap en natuurlijk het heerlijke Wielewaalbuffet.

Met de producten van de schooltuin was voor alle aanwezigen een heerlijk buffet bereid door kok, Frauke Bolt. Pompoensoep, bieten- en aardappelsalade, brood: een ieder liet het zich goed smaken.

Dit jaar is er ook een kruidentuin aangelegd en onderhouden bij de Wielewaal. Deze kruidentuin ziet er prachtig verzorgd uit. Tijdens het oogstfeest was de zelfgemaakte wonderzalf uit deze tuin te koop. Deze Calendulazalf is een goede eerste hulp bij ongelukken en helpt bij het verzorgen van wondjes, schrammen en littekens.

 

Zie onder: Wielewaalbuffet op oogstfeest!


Fabian, Julian, Pieter, Friso, Isaak en Niek maakten onder leiding van kok Frauke Bolt heerlijke gerechten voor het Wielewaalbuffet. Deze leerlingen tuinierden samen met nog ongeveer 160 leerlingen een groeiseizoen op de Wielewaal. Dit sluiten we af met een oogstfeest op donderdag 15 september tussen 16.00 en 18.00. De poort van schooltuin de Wielewaal staat dan open en iedereen mag smullen van een echt Wielewaalbuffet. Praktisch alle gebruikte producten zijn afkomstig van de Wielewaal.

wielewaalbuffet

Artikel uit de Gelderlander van 15 september 2011