Ontmoetingstuin (Energieweg)

 

In 2014 mocht groep 6 van basisschool Aquamarijn in Nijmegen-West komen tuinieren in de ‘Ontmoetingstuin’ bij de Helicon MBO groen opleiding, aan de Energieweg

Hieronder meer info over de Ontmoetingstuin. In 2016 heeft de tuin echter niet gedraaid. Hopelijk kwordt het weer opgepakt…..

 

Ontmoetingstuin Helicon Opleidingen

 Generaties komen samen in de ontmoetingstuin van Helicon MBO:
  • Een unieke moestuin voor 14 cliënten, vrijwilligers en begeleiders van drie Nijmeegse zorginstellingen
  • Een leerzame schooltuin voor groep 7 van Basisschool Aquamarijn.
  • Voor studenten van de opleiding Activiteitenbegeleider (MMZ) en Pedagogisch Werker is het ontzettend leerzaam om op deze manier praktijkervaring op te doen.

De feestelijke opening door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra vond plaats op 22 mei.

2014mei2014_Gelderlander_OpeningOntmoetingstuin
Lees het artikel in de Gelderlander

Lees het openingsverhaal van Annerie Rutenfrans.


  Ontmoetingstuin voor ouderen!

Cliënten van woonzorgcentrum Malderburch, De Doekenborg en Huize Rosa komen vanaf 13 maart elke donderdagmiddag naar MBO Nijmegen. Studenten van de opleiding Activiteitenbegeleider (MMZ) ondersteunen de cliënten bij de dagbestedingsactiviteiten in de moestuin. Een uniek project waarbij de studenten veel leren over het coördineren en uitvoeren van activiteiten. Ondertussen genieten cliënten, vrijwilliger en begeleiders van het uitstapje naar de ontmoetingstuin en de werkzaamheden.

Milieu Educatie Centrum Nijmegen i.l.
Leerlingen van groep 6 van Basisschool Aquamarijn komen vanaf 20 maart elke donderdagmiddag naar de schooltuin. Onder begeleiding van studenten Pedagogisch Werker leren ze alles over het werken in de tuin, het zaaien en oogsten van groenten en het planten van bloemen. De lesactiviteiten in de ontmoetingstuin van MBO Nijmegen zijn in samenwerking met het Milieu Educatie Centrum Nijmegen i.l. ontwikkeld en gerealiseerd.


 

´Kijk, er is een bloem geboren!’ Deze uiting van verwondering vorige week door een van de kinderen, geeft aan dat het school-moes tuinproject nu al geslaagd is.