sep 302015
 

Het was weer een gezellig oogstfeest. Dank aan de voorbereiders en de kok! Er was weer heerlijke soep en er waren leuke en lekkere dingen te koop en mooie boeketten. En….er waren speeches en cadeaus (mooie tekeningen, fotoboek, honing, zeefdruk ) voor meester Gert, en een ‘act’ waarin getoond werd hoe in plaats van Gert ‘Drie Gerten’ (met grijze krullen en snor) nodig zouden zijn om alles voort te zetten wat hij in die 6 jaar opgebouwd heeft.  De kinderen zongen na elk seizoen met werkzaamheden het refrein (op de wijs van het refrein van ‘kinderen voor kinderen’):

De mooiste plek daar bij ’t gemaal:

de schooltuin, ja de Wielewaal,

dankzij onze meester Gert!

Dus dank van allemaal!

 

Gert mailt na afloop: Ik heb het afscheid als een schitterende bekroning van mijn werkzaamheden ervaren. Zes jaar geleden stond ik op een verwilderde akker, nu verlaat ik de tuin en zie ik een prachtig stuk natuur vol hagen, vogels, insecten waarin ook nog eens,  niet onbelangrijk.  180 kinderen wekelijks in het seizoen  tuinieren.

Zonder hulp van de vele vrijwilligers, vrienden, helpende handen, royale weldoeners,  bestuurders en sponsoren was het bereikte resultaat nooit gehaald.

Ik bedank jullie allen daarom heel hartelijk en hoop dat de Wielewaal nog in lengte van jaren zal voortbestaan als een voorbeeld voor biodiversiteit, een plek om paradijselijk te pauzeren aan de voet van de stuwwal en winterdijk,  en een locatie waarop de komende jaren nog duizenden kinderen gelukkig zullen worden van het tuinieren in een schitterende omgeving.