sep 072016
 

Eind juli werden gas en water over de dijk heen aangelegd, en vanaf de dijk naar het Tuinhuis.  (Er werd een sleuf geboord in het asfalt en onderliggende puin – gelukkig is daar een parallel-weg  dus het verkeer kon doorgaan.)

Hieronder: in Augustus werden 2 septic tanks op het gras gedeponeerd. Zoveel voor die paar kleine plasjes en wat afvalwater uit de gootsteen? Ja, die grootte is het verplichte minimum. Eerst een gat graven, mooi waterpas. Dan de tanks erin en vastkoppelen. Maar ze passen niet op elkaar! Hoe kan dat, er is zo precies gewerkt? Uiteindelijk na veel hoofdbrekens bleek dat de aansluiting in de ene tank 3cm hoger zat dan in de andere…..

Een hele dag sjouwen maar toen was het dan ook klaar. De tanks zitten vol met water dat door 6 compartimenten stroomt (3 per vat) en in elk compartiment bezinkt wat vuiligheid zodat wat er uiteindelijk boven uit stroomt door een leiding 60 cm onder de weg in de sloot uitkomt. Alles volgens de regels en met de bijbehorende vergunningen. En je ziet er geen barst meer van. Dankjewel mannen!!!!

Ondertussen zijn binnen ook leidngen en kranen aangelegd, dus als er nu wat water uit de gootsteen loopt kun je het schoon en wel uit de pijp de sloot in zien lopen. Wat een keien zijn de Wielewaal-mannen.

LAATSTE NIEUWS: gisteren7 september is na veel vijven (gebroken boortjes) en zessen (kapotte boormachine) een w.c pot met fluister-deksel bevestigd in de betonnen vloer. (een fluister-deksel komt heel zachtjes neer.) Dat bespaart ons weer het huren van een Dixie wc met het oogstfeest.