Vrijwilligers

 
  1. Vrijwilligerswerk
  2. Maatschappelijke stage (voor middelbare scholieren)
  3. NL doet: elk jaar in maart doen we met deze actiedag voor vrijwilligers mee. Eenmalig ‘vrijwilligen’ kan dus ook. Hou tegen die tijd de website van nl.doet in de gaten.

1. Vrijwilligerswerk:

Op de schooltuin moet heel wat werk verzet worden. De kinderen zorgen op maandag en donderdag met behulp van de schooltuinmeester of juf voor een groot deel zelf voor hun tuintjes. Meestal helpt de klasse-leerkracht of een ouder nog mee. Maar hulp is zeker nog welkom want het onkruid groeit in onze vruchtbare klei nog harder dan de groentes en bloemen.

Daarnaast zijn vrijwilligers door het jaar heen welkom voor het uitzetten van de tuintjes aan het begin van het seizoen voor bijhouden van het gemeenschappelijke deel en de kruidentuin, voor het verzamelen en drogen van zaden voor de verkoop, hulp bij het oogstfeest, etc. Hier een overzicht van de  werkzaamheden op de schooltuin per maand . Iedereen die geïnteresseerd is in tuinieren, van tuinliefhebber tot ouder, opa, oma of tante, is van harte welkom. De Wielewaal is in elk geval een prachtige plek om buiten te werken. Ook in Hatert (Helicon vmbo) is hulp welkom.

Op donderdag zijn er meestal mensen aan het klussen, en op woensdag om de week zijn er mensen aan het werk in de tuin. Nog wat hulp bij het onderhoud van de tuin en het beheer van het Tuinhuis en aanverwante klusjes zou fijn zijn, vanaf 1 dagdeel per week. We zoeken vooral nog een coördinator groenonderhoud. Ook hulp bij het bestuurswerk en expertise op bepaalde terreinen is welkom. Voor meer info  zie Vrijwilligers vacatures

In dit formulier staat wat de afspraken zijn (wordt binnenkort ge-update):

vrijwilligers beleid schooltuinen Nijmegen,

Opgeven bij Frauke Bolt, fraukebolt.wielewaal@gmail.com

Ook kunnen we nog wat spullen gebruiken ( meld je bij <gertolthof@kpnplanet.nl>, 06 15296363) , zoals:

  • advies verlichting LED
  • isolatiemateriaal huisje
  • (biertafels en) banken
  • parasols , standaards
  • vloerplaten voor de zolder van het tuinhuis

 

2. Maatschappelijke stage: Lekker buiten aan het werk!
Mest verspreiden, het gereedschapshuisje schoonmaken  en opruimen, mee helpen bij het maken van fietsrekken en de waterton goed neerzetten. Dit deden zes derdeklas leerlingen van Notre Dame des Anges op schooltuin de Wielewaal in het kader van de Maatschappelijke stage op een heerlijk zonnige dag. De medewerkers van de schooltuin zijn heel blij met hun hulp: vele handen maken licht werk. Andere scholieren zijn ook altijd welkom .
Opgeven bij Frauke Bolt, fraukebolt.wielewaal@gmail.com