dec 272012
 

(zie ook onder ‘schooltuinlocaties’, ‘Hatertshofje‘)

Op 3 april was de eerste buiten-tuinles voor 20 kinderen van huiskamer de Boemerang:  ze zaaiden radijsjes  in hun eigen tuintje van ongeveer  vier vierkante meter.  Iedere week komt dezelfde groep een uur tuinieren op het terrein van Helicon VMBO groen, onder begeleiding van tuinmeeste Erik. En nu maar hopen op veel  opbrengst. In september organiseren we een oogstfeest.

Eerste sla geoogst en … lekker dat ie was!

Onder toeziend oog van een fotograaf van de Gelderlander  oogstten kinderen van basisschool Hidaya de eerste rode sla (5 juni).  En …lekker dat ie was! Bloeiende Afrikaantjes werden geplant en natuurlijk is een altijd terugkerend ritueel:  het schoffelen.  De tuintjes liggen er weer prachtig bij. Op 19 juni is het open les en zijn alle ouders tijdens de les van harte welkom! Hier foto  van twee leerlingen met de eerste sla

Oogstfeest op Het Hatertshofje

Op 10 september kookten de kinderen van Hidaya en de Klumpert, samen met leerlingen van VMBO Helicon groen, gerechten met de zelf gekweekte groenten. Dit gebeurde onder begeleiding van Ine Kruit, een leerkracht van Helicon VMBO. Een andere groep leerlingen maakte de mooie tafelversiering van verse bloemen uit hun tuintjes en anderen deden natuur-opdrachten in de tuin. Gelukkig was er ook hulp van ouders en vrijwilligers. Alle kinderen kregen een schooltuindiploma als beloning voor een seizoen lang werken in hun tuintje. Kinderen, ouders, leerkrachten en vrijwilligers smulden van de maaltijd!

Emte sponsorde de benodigdheden die niet opgekweekt waren in de tuin.