jan 102016
 

Op Schooltuin de Wielewaal leren jaarlijks bijna tweehonderd kinderen uit Nijmegen-Oost de oorsprong van hun eten kennen. Ze werken er – onder schooltijd – wekelijks in hun eigen groentetuintje en mogen de oogst mee naar huis nemen. Ondertussen leren ze ook nog van alles over de natuur op het terrein, de kruidentuin en de bijenstal. 

Voor 2016 is de Wielewaal nog op zoek naar mensen die deze moestuinlessen op zich willen nemen. Plezier en talent voor het werken met kinderen is een vereiste, kennis van tuinieren natuurlijk ook. We zoeken naar mensen die minimaal twee lesuren per week willen verzorgen op maandag of donderdag, gedurende twintig weken tussen begin maart en eind september.  

kinderen aan het werk

Wat heeft Schooltuin de Wielewaal te bieden?

Relevant en superleuk werk op een prachtige plek in de natuur.

Enthousiaste deelnemers: kinderen van groep 6 onder begeleiding van hun eigen leerkracht.

Een korte training vooraf.
Ondersteuning bij de wekelijkse voorbereiding van de lessen.
Schoolvakanties vrij.

Aanmelden

Lijkt je dit een leuke vrijwilligersbaan en denk je dat je deze moestuinlessen zou kunnen geven? En zoek je voor 2016 een lekkere buitenjob? Meld je dan snel bij wielewaal@fo.nl
Sollicitatiegesprekken zullen plaats vinden in de eerste week van februari. In maart starten de voorbereidingslessen op school.
We vragen naar een verklaring van goed gedrag.
 

Is lesgeven niet per se iets voor jou, maar wil je wel op een andere manier bijdragen aan de Wielewaal? Denk aan incidenteel onderhoudswerk (snoeien, tuinen gereed maken), lesondersteuning, structureel terreinbeheer (bijv. paden maaien) Neem ook dan contact op met wielewaal@fo.nl