sep 152014
 

Voor verslag van oogstfeesten zie ‘archief’

Volgende week weer oogstfeest, nu editie 2014 : welkom op ”Hatertshofje’op di. 23 september van half een tot half twee, en op ‘De Wielewaal’ donderdag 25 sept van 4 tot 6.

En nog geen schooltuinschuur op ‘De Wielewaal’! Maar wel binnenkort. De vergunning kan nu elk moment binnenrollen, en dan geven we de aannemer de opdracht te beginnen. De fundamenten komen in elk geval wel voor de herfst klaar, dan kunnen we op ons gemak met goed weer verder bouwen. Jammer dat het zo lang geduurd heeft. Het eerste plan werd afgekeurd (‘is meer iets voor in een bos, een ‘log-cabin’) Het tweede ook ( ‘lijkt teveel op een zomerhuisje’).  Drie keer is scheepsrecht: derde plan voorlopig goedgekeurd. Maar nou was het weer te duur voor ons – de aannemer moest van alles gaan schrappen….
Enfin, nog steeds behelpen dus, maar dat mag de pret niet drukken. Volgend jaar, ons zesde seizoen, hebben we een dak boven ons hoofd, een ruimte die op slot kan, riant wordt dat!

Deze winter gaan we overleggen met mensen die in andere wijken iets aan het opzetten zijn en met de nieuwe wethouder, die schooltuinen (vooral in de wijken) helemaal ziet zitten. Wij denken mee en kunnen hand- en spandiensten verrichten. Wel nog wat vrijwilligers erbij zoeken.

Zie ook in de ‘Leeshoek’ de nieuwsbrief  van juli van schooltuin de Wielewaal.